Fakti.bg - Франц Бекенбауер: Германците и българите се обичат

782fef096cf8b55fb8debeabb2b16fbc_big

Един от най-популярните в света футболисти и треньори Франц Бекенбауер заявява в интервю, публикувано в излязлата тези дни от печат книга „По пътя към успеха. Личности от България и Германия”с автор д-р Митко Василев, издадена от Сивас консултинг, че за да успее човек трябва да си постави една цел и изцяло да се концентрира върху нея. Интервюто е предоставено специално за Факти. бг.

Считате ли се за успял човек?
Животът е бил благосклонен към мен – и затова всеки ден съм му благодарен. Да остаряваш и да останеш здрав, това вероятно е най-големият успех, който човек може да постигне.

Какво значи успех?

Успехът е нещо много относително. Какво означава един спечелен футболен мач или една спечелена купа в сравнение с постижението на хора, които са спасили живота на друг човек?

Каква е Вашата рецепта за успеха?
За успеха е необходима и малка доза късмет, но това човек трябва да си го заработи с упорит труд. Просто само да отвориш прозореца и да се надяваш, че успехът ще долети, не се получава. Трябва да направиш много в това отношение. При това успехът не може да бъде изтръгнат насилствено.

Какви съвети бихте дали на хората, които искат да постигнат успех?
Да си поставят една цел и изцяло да се концентрират върху нея, с дисциплина, със старание, с кръв на сърцето и с всички последствия от това. И да не се обезкуражават от неудачите. Неудачите са част от общия план. Да ги преодоляваш – това вече е успех.

Какво e Вашето мнение за отношенията между Германия и България?
Аз мисля, че германците и българите се обичат. Бил съм вече много пъти в България. Страната се е запечатала в сърцето ми. Аз съм почетен доктор на Националната спортна академия в София – нещо, което за мен наистина е голяма чест. Във всеки случай винаги съм трупал най-добрия опит – с едно единствено изключение: това е четвъртфиналът на Световното първенство по футбол през 1994 г., когато ние загубихме с 1:2 срещу България в Ню Йорк. За нас това беше един горчив урок.







Copyright © 2024 SIVASS CONSULTING LTD. All rights reserved.