Добруджанска трибуна - „В сянката на финансовата криза” разбива мита за централните банки

dobrichmediaКнигата „В сянката на финансовата криза”, която вече е преведена и на български език, разбива мита за централните банки. Изданието лансира революционната идея, че и частните банки трябва да емитират валута. Всъщност историята, вече познава реализация на това предложение. Някога църквата е издавала облигации. Според изданието не трябва да се лекуват симптомите на валутната система, а да се направят реформи във финансовите институции.

Книгата е интересна както за специалистите, така и за обикновените хора, които търсят да си изградят свое мнение за протичащите сега процеси. Очевидно темите как функционират банките, международните пазари и валутните транзакции, трябва да са по-близки на хората и да се дискутират в обществото.

Винаги ще смятам, че свободната, либералната пазарна икономика дава най-добрите възможности за изход, посочи Аспарух Панов, координатор на фондация „Фридрих Науман”. Не трябва да забравяме, че свободата и в икономиката и в политиката върви с отговорност, припомня Аспарух Панов.Финансовият капан и споровете за начина, по който ще се излезе от него, няма как да не сложат отпечатък върху международната политика. Всеизвестен е, макар в момента да е трудно да се определи, фактът, че финансовите кризи по принцип задълбочават стари конфликти и създават нови, се посочва в представянето на книгата.Ако има някакъв страх, който в момента броди из света, то това е страхът от рецесия. С или без нея, със или без финансови кризи, е много важно да се види рамката на международната политика, в която се появи вирусът на икономическия страх. „В сянката на финансовата криза“ по достъпен начин представя екстравагантните идеи за икономиката.Българското издание на книгата е на издателската програма „Световният гамбит“ на издателство СиВасс.







Copyright © 2024 SIVASS CONSULTING LTD. All rights reserved.