Fakel.bg - Ханс-Дитрих Геншер. Биографията

Автор на книгата за най-популярния външен министър на Федерална република Германия е Ханс-Дитер Хойман.

fakel Ханс-Дитрих Геншер със сигурност ще влезе в историята като един от най-великите държавници на своята страна, казва Хенри Кисинджър. Най-популярният външен министър на Федерална република Германия остави своя отпечатък върху германската вътрешна и външна политика в продължение на четвърт столетие. През това време, богато на напрегнати, драматични събития, от партиен и вътрешен политик Геншер се превърна в актьор на световната политика. Заслугата му се състоеше най-вече в трайното укрепване на влиянието и престижа на Федералната република в международната политика. В еднаква степен целенасочено и умело, той продължи да развива германската политика към Запада и Изтока. И точно тук доказа изумителната си способност за политическо ръководство.

Животът на Геншер като политик и държавник е нагледен пример за тясната връзка между вътрешната и външната политика. Ключово събитие при това е така наречената “промяна” от 1982 г. Авторът на книгата Ханс-Дитер Хойман, получил изключителен достъп до редица документи предимно от външно министерство, съумява да отрази неща, поставящи в нова светлина и външнополитическия процес на обединението на двете германски държави.

Автор на книгата е Ханс-Дитер Хойман. Той е дългогодишен германски дипломат. Работил е в германските посолства във Вашингтон, Париж и Москва. Във Вашингтон е преподавал в Университета Джорджтаун. От м. септември 2011 г. е президент на Федералната академия по политиката за сигурност.

Издателската програма "Световният гамбит" подготви за печат книгата “Ханс-Дитрих Геншер. Биографията”. Българското й издание ще бъде представено на 9 октомври (вторник), от 18.30 ч. в хотел "Радисън". Представянето се организира от Фондация за свободата "Фридрих Науман" в сътрудничество с издателската програма "Световният гамбит".

"Ханс-Дитрих Геншер. Биографията", 2012 г., автор: Ханс-Дитер Хойман, Превод: Дороти Игнатова, изд.: "Световен гамбит", 344 стр., 20 лв.







Copyright © 2024 SIVASS CONSULTING LTD. All rights reserved.