Bulgaria on air - Европа може да се срине, предупреждава Ханс-Дитрих Геншер

bgonairБившият външен министър на Германия се опасява, че Старият континент може да загуби значението си.

Европа може да се срине, като изцяло изгуби значението си.Това предупреждава бившият германски външен министър Ханс-Дитрих Геншер.

Опитът му в политиката е споделен в книга, която излиза и на български език.

„Ханс-Дитрих Геншер един от най-значимите германски политици през последните десетилетия,” коментира пред Bulgaria ON AIR Петер-Андреас Бохман от фондация „Фридрих Науман” . – „Той има голям принос за това, че падна стената между Западна и Източна Германия. Той е архитектът на обединението на Германия заедно с Хелмут Кол, който беше федерален канцлер. Той допринесе за изграждането на свободата и просперитета в Германия, за което германците са много благодарни.

Във времена, наситени на напрегнати, драматични събития от партиен и вътрешен политик-Геншер се превърна в актьор на световната политика. Заслугата му се състоеше най-вече в трайното укрепване на влиянието и престижа на Федералната република в международната политика. Неговите заслуги са разказани в книга, която излиза и на български език.

"Ханс-Дитрих Геншер. Биографията" е написана от известния дипломат Ханс Дитер Хойман.

„За Германия България винаги е била относително важна страна,” коментира Петер-Андреас Бохман от фондация „Фридрих Науман”. -  „Много българи тук говорят немски език. Много българи са учили в бившата ГДР, но и сега в Федерална република Германия. Българските студенти в нашата страна са втората по големина група чуждестранни учащи. Така че може да се каже, че връзките между България и Германия са добри.”


Copyright © 2024 SIVASS CONSULTING LTD. All rights reserved.