БНР - Паметна плоча на Маргарита Арнаудова откриват в Музикалния театър

Паметна плоча на Маргарита Арнаудова ще бъде открита тази вечер във фоайето на Музикалния театър по случай 70-годишнината от рождението на легендарната българска балерина и хореографка.
Маргарита Арнаудова е първата ни сънародничка, поканена в балетно студио „Арабеск”. В първите шест години от историята си трупата работи само с чужди хореографи. От 1974 до смъртта си 30 години по-късно Маргарита Арнаудова е директор и художествен ръководител на балет „Арабеск”. Тя е и създателят на специалността балетна режисура в България.
От хореографите Олеся Пантикина, която е и дъщеря на Маргарита Арнаудова, и Асен Наков ще разберем подробности както за паметната плоча, дело на скулптора Георги Чапкънов, така и за „Малки правила” – проект, с който Асен Наков спечели Осмото издание на конкурса за съвременна хореография „Маргарита Арнаудова”.
Хореографите Олеся Пантикина и Асен Наков за паметната плоча на Маргарита Арнаудова и Осмото издание на конкурса за съвременна хореография.

bnr

Паметна плоча на Маргарита Арнаудова ще бъде открита тази вечер във фоайето на Музикалния театър по случай 70-годишнината от рождението на легендарната българска балерина и хореографка. Маргарита Арнаудова е първата ни сънародничка, поканена в балетно студио „Арабеск”. В първите шест години от историята си трупата работи само с чужди хореографи. От 1974 до смъртта си 30 години по-късно Маргарита Арнаудова е директор и художествен ръководител на балет „Арабеск”. Тя е и създателят на специалността балетна режисура в България.От хореографите Олеся Пантикина, която е и дъщеря на Маргарита Арнаудова, и Асен Наков ще разберем подробности както за паметната плоча, дело на скулптора Георги Чапкънов, така и за „Малки правила” – проект, с който Асен Наков спечели Осмото издание на конкурса за съвременна хореография „Маргарита Арнаудова”.

Хореографите Олеся Пантикина и Асен Наков за паметната плоча на Маргарита Арнаудова и Осмото издание на конкурса за съвременна хореография.







Copyright © 2024 SIVASS CONSULTING LTD. All rights reserved.