Newsletter

Име:
Email:

Lira.bg - Излиза книга за Маргарита Арнаудова

Посвещава се и на всички, които “не могат да отделят балета от себе си”

lira    lira2

По повод 70 години от рождението на голямата хореографка и дългогодишен директор на „Арабеск" издателство "СИВАС консултинг" издава книгата на проф. Анелия Янева "Маргарита Арнаудова". Книгата ще бъде представена на 25 октомври  от 19 ч в Музикалния театър, където ще се изиграе спектакълът „Гала вечер с творчеството на Маргарита Арнаудова”.

Тази книга се посвещава на големия български творец и хореограф Маргарита Арнаудова. Посвещава се и на  всички, които “не могат да отделят балета от себе си”, на поколенията артисти, които са градили и градят неповторимата  история на балет “Арабеск”, на творците от всички балетни театри, които са споделили професионалния път на Маргарита Арнаудова.

Освен аналитичния текст на проф. Анелия Янева, която изследва историята на българския балет и отблизо познава творчеството на Маргарита Арнаудова, книгата съдържа  статии и рецензии от най-известните представители на българската балетна критика. В книгата има и бележки от личния архив на Маргарита Арнаудова, както и богат снимков материал. Те дават представа не само за нейния творчески път, но и за големите имена на българския балет и изкуство, и естествено за духа на времето, в което те са творили. Семейството на Маргарита Арнаудова, съхранило с любов този богат архив, го систематизира и предостави за целите на книгата. Голяма част от снимките в книгата са от архива на балет “Арабеск” и са дело на фотографа Иван Донов.Copyright © 2021 SIVASS CONSULTING LTD. All rights reserved.